Pričajmo o radosti

  • Kategorija: Dešavanja

be1924b7b766a58595184de706f96111

Pričajmo o tome Vas poziva na proslavu godinu dana rada prvog besplatnog online savetovališta za studente. Ponesite osmeh, usudite se da budete iskreni, zamislite želju i postavite ukras na našu jelku. Povedite dragu osobu, porodicu, ili dodjite sami jer sa nama nećete biti usamljeni. Čekamo vas 20. decembra od 14h u Gnezdu, VI sprat Beogradjanke. Program predavanja i radionica koje smo vam pripremili pogledajte u nastavku ili na našoj facebook stranici i ako niste lajkujte nas https://www.facebook.com/pricajmootome :) 

Pametne žene - pogrešni izbori

 Koliko puta ste čuli i/ili možda i sami izgovorili neke od ovih rečenica:

"Izgleda da uvek naletim na pogrešnog muškarca."

"Moje veze sjajno počinju, ali izgleda da se uvek desi nešto što natera muškarce da pobegnu."

" Ne želim da se žena okači o vrat i čeka da ja sve uradim. Meni je potreban pravi partner, a ne mala devojčica o kojoj treba da se brinem. Šta je onda sa mnom? Ko će meni da pomogne kada ustreba?"

"Ne verujem da će ona ikada poverovati da je stvarno volim."

Ljubavne veze mogu biti razočaravajuće, frustrirajuće i konfuzne. Ipak postoje načini pomoću kojih možete naći razumevanje za ono što je sada barijera između polova i pretvoriti ih u vašu šansu za ostvarenje potpunih i pravih odnosa.

Bojana Obradović, rebt savetnica, će održati predavanje na temu muško-ženskih odnosa, inspirisana knjigom Pametne žene - pogrešni izbori. Predavanje je namenjeno i muškarcima i ženama, jer odnos čine dvoje. Kao klinički psiholozi Kouven i Kinder daju mušku perspektivu, kao sinovi, očevi i muževi, ona je napisana sa muške tačke gledišta. Naša koordinatorka će vam pružiti i žensku stranu gledišta, kao i primere iz našeg jednogodišnjeg savetodavnog rada u okviru projekta Pricajmo o tome 

Ulaz je slobodan. 
Datum: 20.12.2014.
Vreme: 14:15- 15:45

 DA LI ZNAŠ ŠTA ŽELIŠ? PAZI, MOŽE DA TI SE I OSTVARI!

Psiholozi/psihoterapeuti u edukaciji Ivan Đorđević i Dušica Veđić će kroz ovo predavanje i nekoliko interesantnih psihološki vežbi raditi sa vama na:

- Prepoznavanju psiholoških potreba koje su univerzalne za sve nas
- Promišljanju o tome koje su vaše potrebe, kao i 
- Pronalaženju potencijalnih resursa koji vam mogu pomoći u njihovom zadovoljenju 
- Razumevanju toga na koji način potrebe obično realizujemo, kao i kako sami sebi odmažemo u tome. 

Za kraj, umesto novogodišnjeg poklona, pripremili smo vam nešto još bolje od toga: Mogućnost da na licu mesta ostvarite neke od svojih želja! :) 
Dođite da zajedno poradimo na tome!

Ulaz slobodan!
Datum: 20.12.2014.
Vreme: 16:00- 17:30

Od liste želja do ostvarenja

Od ponedeljka, od sutra, od Nove godine, ...izgovori ili ne? 

Koliko često pišemo liste želja sa namerom i obećanjem da ćemo ih ispuniti? 

Kako zamišljamo da će izgledati naš put u ostvarivanju naših želja? A kakvo je zapravo naše realno iskustvo na tom putu i čemu nas uči? 

Kako da istrajemo u onome što smo naumili i da na tom putu ostanemo zadovoljni?

Nina Mićović i Božica Vuksanović, diplomirani psiholozi i Geštalt terapeuti u edukaciji pozivaju Vas da kroz iskustveni rad zajedno sumiramo godinu koja je uskoro iza nas- prepoznajući koliko obećanja, želja i odluka (ni)ste ostvarili, koje odluke ostavljate za iduću godinu, vaše načine postavljanja, ostvarivanja ili odustajanje od ciljeva.

Vreme radionice: 17:45- 19:15
Datum: 20.12.2014.
Ulaz slobodan i prijave na mail obavezna: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.