Vanja Đokić

  • Kategorija: Savetnici

vanja djokic Master psihologije, Psihoterapeut u edukaciji – završni nivo edukacije iz REBT-a (pridruženi trening centar Albert Ellis Instituta, Beograd)

 Psihoterapiju doživljavam kao mesto na kom postoji bezuslovno prihvatanje, gde je biti drugačiji dobrodošlo, gde se veze uspostavljaju i održavaju, gde osoba ima slobodu da se izrazi kako ima potrebu i gde je kul pričati o emocijama.

U svom psihoterapijskom pristupu se koristim principima racionalno-emotivne bihejvioralne psihoterapije. Filozofija ovog pristupa je vrlo jednostavna- ne uznemirava nas događaj sam po sebi, već naše viđenje tog događaja. Svi mi, prirodno, imamo i racionalne i iracionalne misli povodom tog nekog događaja, zdrave i nezdrave emocije i ponašanje, ali u trenucima kada nam zatreba razgovor sa nekim uglavnom preovlada iracionalno viđenje koje sa sobom nosi i neprijatne emocije i ponašanje. Cilj terapije jeste edukacija osobe da iracionalno zameni racionalnim, a nezdravo, zdravim, tj. da postane sama svoj terapeut kako bi mogla postići promenu bilo u cilju rešavanja problema ili psihološkog samorazvoja.