Jelena Mlađenović

  • Kategorija: Savetnici

jelena mladjenovic Diplomirani psiholog, psihoterapeut u edukaciji – završni nivo edukacije iz REBT-a (pridruženi trening centar Albert Ellis Instituta, Beograd)

Nakon fakulteta nastavila sam kontinuirano da se usavršavam. Prisustvovala sam raznim seminarima, radionicama, kongresima.... Završila sam i uvodnu edukaciju iz CFT-a (terapija fokusirana saosećanjem), kao i napredni nivo edukacije RE&CBT dece i adolescenata i sertifikovani sam trener asertivnog ponašanja.

U psihoterapiji i savetovanju vodim se principima racionalno emotivno i kognitivno- bihejvioralne terapije. Ovaj vid terapije uspešno se primenjuje kod ljudi sa različitim problemima kao što su: anksioznost, panični napadi, specifične fobije, opsesivno-kompulsivni poremećaj, bes, stres, depresija, problemi separacije (raskid, gubitak bliske osobe), problemi u učenju, prokrastinacija (odlaganje obaveza).... Na psihoterapiju ne dolaze samo oni koji imaju „problem“ već i oni koji su svesni svojih kapaciteta ali nemaju prave mehanizme kako bi iskoristili svoje potencijale.

REBT je strukturisan i efikasan terapijski pristup. Pruža klijentima individualizovan skup dokazanih tehnika koje će im pomoći da reše problem. Fokus je na sadašnjost, na trenutno zadržane stavove (uverenja), emocije i ponašanja. Jedna od velikih prednosti je to što je ovaj vid terapije edukativan i omogućava klijentima da pomognu sami sebi čak i kada terapija bude završena.

U svom radu težim ka uspostavljanju dobrog terapijskog odnosa, koji je prožet empatijom, prihvatanjem i razumevanjem. Psihoterapiju vidim kao putovanje tokom kog i terapeut i klijent zajedno rastu i uče.

Psihoterapija je proces koji ima uspone i padove i vredan je svakog koraka.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.