Isidora Dragićević

  • Kategorija: Savetnici

isidorad Master kliničke psihologije i psihoterapeut u edukaciji – druga godina REBT-a (pridruženi centar Albert Ellis Instituta u Beogradu)

Ja sam Isidora, završila sam osnovne i master studije iz kliničke psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Trenutno sam na drugoj godini RE&KBT edukacije u Pridruženom centru Albert Elis Instituta u Beogradu. Završila i osnovni kurs iz terapije prihvatanjem i posvećenošću. Pored toga sam obučena za pružanje prve psihološke pomoći u kriznim situacijama i kompleksnim nesrećama od strane Crvenog krsta.

Racionalno emotivno bihejvioralna terapija (ili skraćeno, REBT) je jedan od najpoznatijih i najprihvaćenijih psihoterapijskih pravaca u svetu. U ovom pravcu se trudimo da promenimo ustaljene odmažuće obrasce razmišljanja i ponašanja, da bismo rešili emocionalne i praktične životne probleme. Terapeut i klijent zajedničkim snagama rade na klijentovom problemu, a cilj je da klijent tokom terapije nauči kako da sam sebi pomogne u situacijama kada se problem javi. Uz to, koristeći se principima ACT-a, učimo klijente da koriste tehniku pune svesnosti (mindfulness) i kako da uz prihvatanje žive ispunjeniji život, u skladu sa svojim ciljevima i vrednostima.

Sebe smatram zaljubljenikom u ljude i njihova jedinstvena životna iskustva i raznolike priče. Verujem da je mentalno zdravlje ljudsko pravo i da treba da bude dostupno svima. Veliki sam ljubitelj životinja pa svoje slobodno vreme koristim da razmazim svog psa.

Možete da me kontaktirate putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.