Ana Komatović

  • Kategorija: Savetnici

ana komat Diplomirani socijalni radnik i porodični savetnik

Moje ime je Ana Komatović. Rođena sam 1995.godine. Po struci sam diplomirani socijalni radnik. Studije socijalnog rada završila sam na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Trenutno sam zaposlena kao licencirani socijalni radnik u Centru za zaštitu odojčadi,dece i omladine u Beogradu, gde sam stekla iskustvo radeći sa decom koja imaju smetnje u razvoju. Takođe radim i u Dnevnom Tretmanskom Centru “Impuls”, projekat-usluga rane intervencije, koju realizuje Centar za zaštitu odojčadi,dece i omladine, namenjena deci sa teškoćama u razvoju na ranom uzrastu i njihovim porodicama. Radeći na ovom projektu, imala sam priliku da pored rada sa decom na njihovom razvoju, radim i sa roditeljima kroz pružanje podrške, savetodavni,edukativni i suportativni rad. Ovaj projekat mi se prvenstveno svideo jer ima za cilj naglašavanje značaja rane intervencije i sprečavanje smeštanja dece sa teškoćama u razvoju u institucije. Pored ovoga, imala sam priliku da odrađujem i praksu u gerontološkom centru, gde sam stekla iskustvo radeći sa sa starijim licima.

Usavršavanje u oblasti psihološke podrške i savetodavnog rada sam nastavila u okviru Asocijacije sistemskih terapeuta, gde aktuelno završavam drugu godinu edukacije iz Sistemske porodične terapije. Opredelila sam se da pohađam edukaciju iz sistemske porodične terapije, s obzirom da moj posao uključuje rad sa pripadnicima ranjivih grupa. Volela bih da učestvujem u stvaranju okruženja gde će klijenti moći slobodno da razgovaraju o svom mentalnom zdravlju. Porodična terapija je zainteresovana za relaciju između ljudi u kontekstu u kome žive , zbog čega verujem da značajno utiče i na kvalitet mentalnog zdravlja pojedinca. U savetodavnom radu koristim tehnike intervenisanja iz sistemske porodične terapije koja se u praksi pokazala korisno i u individualnom radu sa klijentima.

U terapijskom odnosu mi je cilj da obezbedim prijatnu atmosferu u okviru koje će se klijent osetiti prihvaćenim i slobodnim i u kojoj će imati šansu da radi na ličnom rastu i razvoju i da se uspešno suočava sa ličnim izazovima.

AaaaaaZahvaljujem se na vremenu koje ste izdvojili za čitanje moje biografije. Možete me kontaktirati na mejl : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.