Marina Nikolić

  • Kategorija: Savetnici

 

marina nikolic Moje ime je Marina i trenutno sam na poslednjog godini edukacije iz Geštalt terapije.

Geštalt je pravac humanističke terapije u kom se najveći značaj pridaje susretu dve osobe, odnosno susretu -Teraputa i klijenta. Njihov kontakt u Sada i Ovde jeste mesto gde se terapija odvija i gde telo i telesni procesi predstavljaju mesto najdublje spoznaje.

Geštalt ne nastoji da promeni, popravi i poboljša drugu osobu već da je sagleda, prepozna i prihvati ovakvu kakva ona jeste u celost, jer tek na taj način, prihvatajući sebe onakvi kakvi jesmo mi možemo zaista prerasti neke obrasce koji nam više nisu od koristi i koji ometaju naš dalji rast.

A za to je potrebno imati podršku, strpljenje i dovoljno poverenja u ceo proces.

Uloga terapeuta je da bude tu, da nam pruži ruku kako bi prevashodno pomogli sebi, jer sva mudrost je već u nama i niko drugi ne može da zna šta je za nas najbolje.

Neka od mojih interesovanja u terapiji jesu: Rad sa telom, traumama, transgeneracijski prenos trauma, gubici kao i razne duhovne i životne krize.

Pored terapije volim da putujem i otkrivam nova mesta i kulture, učim razne praktične veštine i što više boravim u prirodi i sa prirodom.

Ako te ovde nešto privuče slobodno mi se javi putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.