Nevena Todorović

  • Kategorija: Savetnici

Nevena TodorovićNevena Todorović, Medicinski fakultet, geštalt psihoterapeut pod supervizijom (Geštalt studio, škola Lidije Pecotić)

 

Ja sam Nevena Todorović, imam 24 godine, student sam šeste godine Medicinskog fakulteta i geštalt terapeut pod supervizijom. Tokom studija, zajedno sa mentorkom, bavila sam se istraživanjem utucaja različitih vrsta nasilja na razvoj afektivnih i psihotičnih poremećaja. Iza sebe imam šest godina individualnog psihoterapijskog rada, koji mi je dosta pomogao da upoznam sebe. Oduvek sam imala želju da spojim ljubav ka psihijatriji sa psihoterapijom i sada radim na tome da ostvarim svoj san.


Većina nas je u detinjstvu razvila određene mehanizme zaštite, koji su nam koristili pri adaptaciji na spoljašnje događaje. Ono što se dešava jeste da ti mehanizmi u odraslom periodu nisu korisni i geštalt terapija radi na osvešćivanju starih obrazaca ponašanja i kreiranju novih. Glavni cilj je svesnost, koja nas podržava da sami donesemo odluke, koje su najbolje za nas.
Da bi terapija bila korisna, potrebno je da klijent i terapeut izgrade dobar odnos, koji se pre svega zasniva na obostranom poverenju. Cilj mi je da svojim klijentima obezbedim podršku, razumevanje i sigurno mesto. Takodje, volela bih da svojim bivstvovanjem u svetu psihoterapije podržim ljude u otkrivanju sopstvenih potencijala i kapaciteta, naučim da ih neguju i uživaju u njima.


U slobodno vreme volim da putujem, istražujem nova, neobična mesta, uživam u šetnji, vožnji bicikla i čitanju knjiga.
Putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , možete dobiti informacije o mojoj privatnoj psihoterapijskoj praksi i radionicama koje organizujem.