Ljiljana Stojić

  • Kategorija: Savetnici

 

ljiljana stojic Master pedagog i psihoterapeut pod supervizijom

Studije pedagogije završila sam na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Na studijama sam se zainteresovala za Sistemski pristup i Sistemsku porodičnu psihoterapiju koju trenutno pohađam na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

Moje radno iskustvo obuhvata rad u školi na poslovima nastavnika i pedagoga gde sam radila kako savetodavni rad sa učenicima, adolescentima, tako i sa odraslima, nastavnicima, kolegama kao i privatnu praksu savetodavnog rada u okviru sistemskog pristupa porodici i pojedincu.

Sistemska porodična terapija nas uči da posmatramo porodice/pojedinca i njihove odnose (relacije). Sistemska porodična terapija zasniva se na tome da je porodica jedinstveni sistem koji ima svoju strukturu i svoje obrasce komunikacije. Ovi obrasci određeni su mnogim faktorima kao što su roditeljska vjerovanja i vrijednosti, ličnosti svih članova porodice, uticaji članova proširene porodice. Porodica je interaktivna i svaka promena kod jednog člana porodice utiče na porodičnu strukturu i na svakog člana pojedinačno.

Tokom edukacije radimo sa klijentima savetodavni rad kao i terapjski rad pod supervizijom edukatora. Prihvatamo probleme koje porodica/pojedinac sa sobom donose i nude i pomažem im da sagledaju i razumeju problem kao i da iznađu najbolje rešenje za sebe, svoje odnose i poodicu.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.