Tijana Vukasović

  • Kategorija: Savetnici

tijana vukasovic DIPLOMIRANI PSIHOLOG / REBT PSIHOTERAPEUT POD SUPERVIZIJOM

Diplomirani sam psiholog i student master studija kliničke psihologije na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Posle završenih osnovnih studija psihologije, upisala sam edukaciju za psihoterapeuta iz REKBT modaliteta i time nastavila stručno da se usavršavam. Posedujem Primarni i Napredni sertifikat RE&KBT psihoterapeuta Instituta Albert Ellis U New York-u i Instituta za kognitivni menadžment u Štutgartu.

Pored kliničke psihologije, zanima me razvojna i školska psihologija, te imam iskustva u radu sa decom, u raznim predškolskim i školskim ustanovama.

Pored psihologije i psihoterapije, veliki sam ljubitelj čitanja, putovanja, životinja i muzike.

Rebt modalitet koji sam izabrala spada u kognitivne terapije. Tvorac je Albert Elis. U osnovi REBT-a stoji pretpostavka da psihološki problemi nisu izazvani spoljašnjim događajima već našim viđenjem istih. (racionalna i iraciona uverenja). Pomažem klijentima da identifikuju iracionalna uverenja, negativne misli, nerealistička verovanja te da iste zamenimo racionalnijim, funkcionalnijim i logičnijim načinima mišljenja.

Važna karakteristika ovog pravca jeste da terapija ne traje dugo, ali je intezivna. Druga važna karakteristina REBTA su domaći zadaci koje psihoterapeut zadaje klijentu, a čiji je cilj promena disfunkcionalnog ponašanja i uvežbavanje novog obrasca mišljenja.

Trajanje seanse je 50minuta.

Pored volontiranja u okviru projekta ’Pričajmo o tome’, bavim se i privatnom praksom.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.