Jelena Milković

  • Kategorija: Savetnici

jelena.mikovicObrazovni psiholog i edukant konstruktivističke psihoterapije i savetovanja

Jelena je masterirani psiholog u obrazovanju. Ima višegodišnje iskustvo u istraživačkom radu i u prosveti. Trenutno radi na stručnom usavršavanju osoba zaposlenih u sektoru formalnog i neformalnog obrazovanja. Specijalizuje u problemima sa učenjem.

"Za razliku od popularnog medicinskog modela lečenja, konstruktivizam insistira na tome da je psihoterapija proces učenja i izgradnje značenja. Klijent je ekspert o samom sebi, on uvek uči, istražuje, osmišljava svet oko sebe, uočava pravilnosti, predviđa šta će se dogoditi i kako će ljudi reagovati, isprobava razna ponašanja i osobine. To što je on danas tužan i ćutljiv ne mora da znači da će takav biti uvek i svugde.

Ja kao konstruktivistički terapeut pratim ovu nit i nastojim da razumem klijenta i njegov način gledanja na svet. Moj zadatak u tom procesu jeste da otvorim nove mogućnosti za tumačenje događaja i drugih osoba. Ishod uspešne terapije može da bude novi pristup važnom prijemnom ispitu, kvalitetnija komunikacija sa partnerom, ili veća spremnost za nadolazeće životne izazove."