Milica Damnjanović

  • Kategorija: Savetnici

milica damnjanovic Studije socijalnog rada završila sam u Beogradu 2018. godine, te nastavila usavršavanje u oblasti psihološke podrške i savetodavnog rada u okviru Asocijacije sistemskih terapeuta, gde aktuelno završavam drugu godinu edukacije iz Sistemske porodične terapije.

Radila sam u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti, gde sam obavljala individualni i grupni rad sa pacijentima usmeren na održavanje i stabilizaciju apstinencije, imala sam priliku da se upoznam sa prirodom bolesti, Na seansama smo edukovali   pacijente kako da prepoznaju i izbegnu rizične situacije , da prepoznaju krizu i spreče recidiv, da smanje napetost i impulsivno ponašanje,da poboljšaju komunikacije sa članovima porodice,kao i da preuzimanju odgovornost za sopstveno ponašanje.

Stažirala sam 4 meseca u Prihvatilištu za urgentnu zaštitu zlostavljane i zanemarene dece u okviru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Aktuelno radim kao voditelj slučaja  u okviru Nevladine organizacije koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

U savetodavnom radu koristim koncepte i intervencije iz Sistemske porodične terapije koja se u praksi prilično efikasno pokazala i u individualnom radu sa klijentima. U terapijskom odnosu, problem razumemo u kontekstu sistema.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.