Tea Dubočanin

  • Kategorija: Savetnici

 

TeaD- Diplomirani psiholog (Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu)

- Geštalt terapeut pod supervizijom (Evropski akreditovani obrazovni institut za psihoterapiju, Studio za edukaciju Beograd)

- Edukacija iz EMDR metoda (AISEP, Asocijacija za istraživanje, studije i edukaciju u Psihotraumatologiji)

Psihoterapija je proces koji nam pomaže u otkrivanju nase lične istine i autentičnih potreba.

Geštalt terapija posmatra čoveka kao celinu, dajući podjenako paznju kognitivnom, telesnom i emotivnom aspektu. Rekla bih da na jedan nežan i dubok način obrađuje sva stanja i senzacije, pozivajući na osvešćivanje sve ono što je nekada moralo biti zamrznuto ili odsečeno, ili još bolje rečeno parkirano negde sa strane do momenta do kad ne postanemo spremni da se susretnemo sa tim. U geštalt terapiji simptom se smatra specifičnim vodičem organizma ka novim mestima u razvoju. Geštalt terapija predstavlja moju bazu kada je u pitanju psihoterapijski rad, ali ono čemu težim je jedan holistički pristup u kom integrišem prakse različitih pravaca, sve ono što smatram da može biti korisno za klijenta u datom trenutku.

Edukacija iz EMDR terapijskog metoda mi pruža dodatnu podršku u radu. EMDR, Desenzibilizacija i Re- elaboracija uz pomoć pokreta očiju, ili Terapija reprocesiranja, je psihoterapijski metod indikovan u tretmanu emotivnih problema uzrokavanih traumatskim iskustvima kao što su ratna iskustva, prirodne nepogode, agresivni napadi, kao i uznemirujući dogadjaji doživljeni u detinjstvu, stresogeni dogadjaji u odraslom dobu. 

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.