Marijana Matović

  • Kategorija: Savetnici

 

Marijana Matovic Edukantkinja geštalt psihoterapije pod supervizijom (Geštalt studio, škola Dr Lidije Pecotić)

Ja sam Marijana Matović. Svoje kompletno visoko obrazovanje sam stekla na Fakultetu političkih nauka, u oblasti kulture i medija. Moja lična i profesionalna interesovanja oduvek su bila okrenuta ka deci i mladima, njiihovim interesovanjima, potrebama, pravima i širenju mogućnosti da žive svoje pune kapacitete.

Najpre sam lično prošla kroz rad u omladinskoj redakciji tokom svojih srednjoškolskih dana, da bi kasnije, tokom viših nivoa obrazovanja, deca i mladi bili važan deo kako mog istraživačkog rada, čitanja i pisanja, tako i moje svakodnevne prakse, kroz višegodišnju saradnju sa studentima.

Moj rad pokreće i nadahnjuje traženje odgovora na pitanje zašto je nešto takvo kakvo jeste i kako se to može promeniti a da se uvaže glasovi koji se ređe čuju. Domen društvenih nauka, iz kojih dolazim i unutar kojeg delujem, nudi veliki spektar mogućnosti za osmišljavanje spoljašnjih sistema podrške. Ali, budući da su sistemske promene po definiciji spore, želela sam da naučim kako mogu pružiti najbolju podršku sada i ovde, jer se upravo sada i ovde dešava život koji živimo. Zato sam 2017. godine upisala edukaciju u okviru Geštalt psihoterapije.

Tokom svog ličnog dugogodišnjeg rada na sebi - kroz geštalt psihoterapiju ali i druge pravce koje Geštalt studio u Beogradu integriše kao obavezni deo edukacije - dobila sam širinu i potvrdu da „sada i ovde“ možemo učiniti mnogo za sebe.

Geštalt pravac volim zato što uči važnim životnim veštinama. Klijent ove veštine vežba sa terapeutom u terapijskom procesu, kako bi ih, kao iskustvo, dalje mogao primenjivati u svom svakodnevnom životu. Kroz negovanje kontakta i razvoj sistema podrške, čiji važan deo predstavlja i stvaranje sigurnog terapijskog okruženja, otvara se prostor u kome možemo raditi na svim svojim temama, dilemama i pitanjima. Širenjem svesnosti, kao i učenjem da postavljamo zdrave granice učimo da preuzimamo odgovornost za sebe i svoj život čime postajemo promena koju želimo u svom životu.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.