Sara Vukosavljević

  • Kategorija: Sample Data-Articles

Sara VukosavljevicSara Vukosavljević, Master psihološkinja i Geštalt psihoterapeutkinja pod supervizijom

 

" Iako je geštalt kao psihoterapijski pravac moja prva ljubav, a njegova teorija i metodologija moja glavna podrška i oslonac u radu, trudim se da moj lični psihoterapijski razvojni put bude integrativno orijentisan. Verujem da svaki terapijski pravac ima svoje snage ali i da je svaki susret klijenta i psihoterapeuta jedinstven, te da je odnos koji gradimo u terapijskoj praksi jedan od najvažnijih resursa za klijentovu promenu. Upravo zbog toga nastojim da svoj rad krojim kroz pažljiv kontakt sa osobom preko puta sebe.


Uvažavam i poštujem raznolikosti koje su prisutne u svetu i ljudima oko mene, kako u privatnom životu tako i u savetodavno-terapijskom radu. Moj terapijski pristup je orijentisan ka razumevanju životnih priča i specifičnog življenog iskustva svakog klijenata, kako bi zajedno istražili na koji način klijent kreira odnose sa svojim okruženjem i koji je smisao „simptoma“ koji donosi na terapiju. Duboko verujem u promenu, verujem da svako od nas u sebi ima kapacitete da uz adekvatnu podršku osvesti svoje ,,simptome", obuhvati ih a zatim i pronađe novi, kreativniji način prevladavanja.


U svom dosadašnjem terapisjkom iskustvu pretežno radim sa mladima koji se susreću sa određenim životnim izazovima ( promena posla, zastoji na fakultetu, osamostaljenje), problemima u partnerskim odnosima, sa LGBT temama, anksioznošću, poremećajima ishrane, integraciji traume nastale usled gubitka, zastojima.
Takođe, sa nekim klijentima radim i psihološko-savetodavne seanse i pričamo o temama kao što su konflikti, asertivna komunikacija, samopouzdanje, samopoštovanje i sl. Uvek se iznova i sa istim žarom radujem zajedičkom rastu i razvoju. "