Andrijana Damjanović

  • Kategorija: Savetnici

Andrijana Damnjanovic Master psiholog, RE&KBT psihoterapeut

Ako imate problem koji vam otežava život i ako ste blizu donošenja odluke da nešto promenite, potrebno je da napravite prvi korak ka rešenju, a psihoterapija vam može pomoći u tome na sistematski i organizovani način. Psihoterapija poboljšava mentalno funkcionisanje ličnosti, a prema racionalno - emotivno bihejvioralnoj terapiji i teoriji (REBT-u) na koju se ja oslanjam u radu, cilj je pomoći ljudima da što srećnije, zadovoljnije i sa što manje bola žive svoj život. 

Posebno poznata izjava filozofa Epikteta: " Ljude ne uznemiravaju događaji sami po sebi, već njihovo viđenje tih događaja " se uzima za osnovnu ideju i srž REBT-a. Za ovaj poziv sam se odlučila iz želje da ljudima pomognem u tome da osveste način na koji vide tj. razmišljaju o svetu oko sebe i o sebi, kao i kako ih dalje ta ista razmišljanja  uvode u nezdrave negativne emocije, disfunkcionalna ponašanja i time ih ometaju u normalnom životnom funkcionisanju. Taj deo razmišljanja nazivamo iracionalnim uverenjima, a njih je moguće zameniti fleksibilnijim i racionalnim uverenjima, čime se može postići brzo i veliko olakšanje u vidu promene nezdravih u zdrave emocije i disfunkcionalnog u funkcionalno ponašanje.

Moja praksa mi je potvrdila da je promena moguća, uverila sam se u izvanredne rezultate lečenja uz pomoć govora, znam i čvrsto se držim toga da psihoterapijski odnos između terapeuta i klijenta treba da bude podržavajući, topao, da omogućava iskrenost i strukturisanost, kako bi se do te iste promene što brže došlo.

Stručnu praksu i usavršavanje sam obavila na Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, na odeljenju za odrasle i na dečijem odeljenju. Kao koautor i autor imam više objavljenih stručnih radova na temu psihopatije. Posedujem višegodišnje psihoterapijsko iskustvo. Prisustvujem edukacijama iz različitih polja psihoterapije, trenutno interesovanje su mi mindfulness pristup i telesna psihoterapija, a u svom radu integrišem sva ova stečena znanja i prilagođavam ih individualnim potrebama klijenta.

Putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. možete dobiti ostale informacije o mojoj privatnoj psihoterapijskoj praksi i zakazivanju seansi.