Olivera Milovanović

  • Kategorija: Savetnici

za sajt Diplomirani defektolog i sistemski porodični terapeut pod supervizijom

Rođena sam 1983.god u Beogradu. Završila sam Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i trenutno sam na završnoj godini edukacije iz Sistemske porodične terapije, u okviru Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu.

Čovek stalno teži nečemu. Teži boljoj poziciji na poslu, višoj plati, a s druge strane strane, odmor nam je svima preko potreban. Voleli bismo da budemo posvećeni nekome, da smo u skladnoj vezi, a to potencijalno znači žrtvovanje sopstvene slobode! Hoćemo da uživamo u hrani i piću - jer jedan je život, ali moramo da pazimo na sopstveno zdravlje i figuru.

Svi živimo na klackalici ovih krajnosti i nezgodno je ako se predugo zadržimo na bilo kom kraju. Da li je teško naći meru? I da li je ta mera naša ili nam je nametnuta? Da li smo zavisni od drugih i, ako jesmo, da li smo svesni toga? Gde su nam granice i koliko i koga one propuštaju (ako propuštaju)? Zašto je toliko teško da neke stvari pokrenemo, promenimo ili presečemo? Svima nam je potrebno da usporimo i da se fokusiramo na ono što je istinski bitno.

Porodična terapija se bavi raznim značajnim životnim aspektima i pruža mogućnosti za rad na velikom broju problema, od kojih neki zadese sve nas, kasnije ili pre. Odnosi sa najbližima, depresija, anksioznost, bolesti zavisnosti, seksualne disfunkcije, način na koji stvaramo veze sa drugima – samo su neke od tema koje porodična terapija obrađuje.

Poverenje i komunikacija su ključni u odnosu sa drugima, ali što je jos važnije u odnosu sa samim sobom. Koliko se lakše osećate posle dobrog razgovora sa partnerom, najboljim prijateljem ili bliskim članom porodice! A ako hoćete da se dobro ispričate sa samim sobom, dođite na terapiju.

Možete da me kontaktirate putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pratiti na instagramu: pinkfrojd