• Kategorija: Savetnici

 

marijailic Edukaciju za psihološkog savetnika završavam u OLI centru u Beogradu, na trećoj sam godini i moje trenutno zvanje je savetnik pod supervizijom.

Takodje sam i sertifikovani trener razvojnih veština. Apsolvent sam na studijama psihologije, Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, pa su mi bliski svi izazovi i moguće krize sa kojima se studenti sreću.

Zaljubljenik sam u put koji sam izabrala i verujem da ćete to osetiti kroz moj rad. Čvrsto verujem da su međuljudske relacije pokretačka snaga promene i zato vas pozivam da oslušnete svoje potrebe i potrazite psihološku podršku onda kada su vam potrebni razumevanje i pomoć u prevazilazenju raznih izazova i tako omogućite sebi da se razvijate u željenom pravcu.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

  • Kategorija: Savetnici

Jelena Petrovic slika Zavrsila sam osnovne i master studije na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, smer prevencija i tretman poremecaja u ponasanju. Trenutno sam na trecoj godini edukacije iz Transakcione analize u okviru TA centra.

Zavrsila sam osnovne i master studije na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, smer prevencija i tretman poremecaja u ponasanju. Trenutno sam na trecoj godini edukacije iz Transakcione analize u okviru TA centra.

Kako volim rad sa ljudima, izabrala sam da se bavim HR-om. Trenutno sam na poziciji koja mi omogucava da se bavim razvojem zaposlenih u kompaniji u kojoj radim. Volim rad sa mladima, pa iza sebe imam niz volontiranja, radionica i prakticnog rada.

Edukaciju za psihoterapeuta sam odlucila da upisem nakon sto sam na svojoj licnoj psihoterapiji osetila napredak i zelju da nastavim da kontinuirano ulazem u svoj rast i razvoj.

Transakcionu analizu sam izabrala jer mi se dopala zajednicka odgovornost, i terapeuta i klijenta, u celokupnom procesu i dolasku do promene. Ja sam OK, ti si OK i zajedno mozemo doci do zeljene promene.

Radujem se zajednickom radu i aktivnim promenama do kojih cemo doci! Mozete me kontaktirati na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

 

  • Kategorija: Savetnici

 

Danica Mitić Master logoped i psihoterapeut u edukaciji Internacionalnog centra za Transakcionu analizu ICTA

Osnovne i master studije sam završila na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu. Sada sam trenutno treća godina edukacije Transakcione analize u okviru TA centra. U međuvremenu sam završila i Organizacionu TA u okviru istog centra.

Psihoterapiju vidim kao put na kome imaš priliku da preuzmeš odgovornost za promene i kreiraš svoj skriptni završetak onako kako želiš. Zapravo, nije uvek lako na tom putu razvoja, potrebno je puno vežbanja kao kada se pripremaš za maraton, ali uz podršku i empatiju razumeš koliku moć imaš . Ponekad si i ranjiv na tom putu ali svakako uvažen i pohvaljen za svaku promenu, jer kako kaže Lav Tolstoj "Pravi život se živi kada se dogode majušne promene" Hajde zajedno da otkrijemo koje su to prepreke koje te sprečavaju da nastaviš dalje i šta te sabotira u njihovom savladavanju. Nekad je dovoljno sagledavanje iz druge perspektive do menjanja značenja cele situacije.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

  • Kategorija: Savetnici

 

marina nikolic Moje ime je Marina i trenutno sam na poslednjog godini edukacije iz Geštalt terapije.

Geštalt je pravac humanističke terapije u kom se najveći značaj pridaje susretu dve osobe, odnosno susretu -Teraputa i klijenta. Njihov kontakt u Sada i Ovde jeste mesto gde se terapija odvija i gde telo i telesni procesi predstavljaju mesto najdublje spoznaje.

Geštalt ne nastoji da promeni, popravi i poboljša drugu osobu već da je sagleda, prepozna i prihvati ovakvu kakva ona jeste u celost, jer tek na taj način, prihvatajući sebe onakvi kakvi jesmo mi možemo zaista prerasti neke obrasce koji nam više nisu od koristi i koji ometaju naš dalji rast.

A za to je potrebno imati podršku, strpljenje i dovoljno poverenja u ceo proces.

Uloga terapeuta je da bude tu, da nam pruži ruku kako bi prevashodno pomogli sebi, jer sva mudrost je već u nama i niko drugi ne može da zna šta je za nas najbolje.

Neka od mojih interesovanja u terapiji jesu: Rad sa telom, traumama, transgeneracijski prenos trauma, gubici kao i razne duhovne i životne krize.

Pored terapije volim da putujem i otkrivam nova mesta i kulture, učim razne praktične veštine i što više boravim u prirodi i sa prirodom.

Ako te ovde nešto privuče slobodno mi se javi putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

  • Kategorija: Savetnici

 

masafilipovic Master psiholog i savetnik iz transakcione analize pod supervizijom

Osnovne studije sam zarvšila na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK) u Beogradu, nakon kojih sam nastavila edukaciju na master studijama iz kliničke psihologije na Univezitetu u Utrehtu. Svoj put razvoja sam nastavila kroz edukaciju iz transakcione analize, početne edukacije iz ACT-a, EMDR-a, medijacije i različitih kurseva i edukacija. Posle osnovnih studija sam provela približno godinu dana radeći u nevladinim organizajama sa ugroženim populacijama pružajući psihosocijalnu pomoć i podršku.

Smatram veoma važnim rad na sebi, a to vidim kao jedan kontinuirani celoživotni proces. Rekla bih da se kroz ceo život oblikujemo kako iskustvima koja nam se dešavaju tako i našim reakcijama na ta iskustva, učenju kako da se nosimo sa njima i izborom kako će nas ona oblikovati. Savetovanje jeste jedan od puteva kojim možemo bolje upoznati sebe i samim tim svesnije donositi izbore kako ćemo se nositi sa životnim okolnostima i autonomnije oblikovati sebe kroz sve što doživljavamo.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Pričajmo o radosti

Pričajmo o tome Vas poziva na proslavu godinu dana rada prvog besplatnog online savetovališta za studente. Ponesite osmeh, usudite se da budete iskreni, zamislite želju i postavite ukras na našu jelku. Povedite dragu osobu, porodicu, ili dodjite sami jer sa nama nećete biti usamljeni. Čekamo vas 2...

Detaljnije

Upitnik o psihološkom savetovalištu za s…

Dragi studenti pozivamo Vas da odvojite nekoliko minuta i odgovorite na naša pitanja koja će nam pomoći da razumemo Vaše potrebe i želje koje se tiču psihološkog savetovališta. Upitnik je anoniman i Vaši odgovori služe tome da donesemo što bolje odluke pri nastavku razvoja našeg projekta. Takođ...

Detaljnije

Crno-bela strana sanjarenja

Šta biste mislili o osobi koju prvi put srećete u životu ako bi vam ona kao svoju glavnu osobinu navela da je sanjar? Da li biste bili nežni prema njoj? Da li biste je doživljavali kao čudaka? Da li bi vas privukla? Sanjarenje je tema zloupotrebljena na bezbroj načina, posebno u umetnosti. Jedan od ...

Detaljnije

Budi mi prijatelj...ili ipak ne?

Jeste li se ikada zapitali šta sve može uticati na proces tokom kojeg razmatrate i odlučujete hoćete li sa određenom osobom stupiti u kontakt i eventualno  postati prijatelj/ica? Koji vas svesni i/ili nesvesni motivi i nagoni teraju da preferirate određene karakteristike kod ljudi, a da od neki...

Detaljnije