Nebojša Miljević

  • Kategorija: Savetnici

Nebojša fotografija 25 Diplomirani psiholog, psihoterapeut u edukaciji T.A. Centra (praktičar transakcione analize)

U svom profesionalnom iskustvu susretao sam se sa ljudima različitih problema. Tokom radnog angažovanja u Centru za socijalni rad bavio sam se problemima dece i mladih bez roditeljskog staranja, ali i problemima mladih iz drugih grupa populacije, problemima u patnerskim i bračnih odnosima itd. Poslednje tri godine radim u  Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR gde svakodnevo pružam psihološku podršku roditeljima i mališanima koji se bore sa malignim bolestima, kroz individualno i grupno savetovanje, intervencije u krizi, vođenje grupa podrške za roditelje, radionice za decu i mlade itd. Osim toga, u svojoj praksi radim sa problemima svakodnevnog života sa kojima se svi susrećemo. Posebno me ispunjava rad sa mladim ljudima, jer vrlo spontano izgradimo sjajan odnos. Kroz pružanje podrške mladima činimo pojedince srećnijim, gradimo zdravije društvo i činimo svet boljim mestom. 

Smatram da svi imamo razloga da radimo na sebi, bilo da osećamo patnju ili da smo nezadovoljni nekim aspektima svog bića. Svaki životni period donosi nove izazove sa kojima se moramo nositi. Rad na sebi je proces koji nam pomaže da bolje sagledamo i razumemo sebe, druge i svet oko nas. Bez obzira na uzast, pol, obrazovanje, opredeljenje ili  pripadnost psihoterapija može biti korisna za svakoga ko je spreman da radi na sebi. Svako od nas može da nauči da poštuje sebe, da misli za sebe, donosi sopstvene odluke i ispoljava svoja osećanja. Uveren sam da, ako to želimo, svi imamo kapacitet da postanemo najbolja verzija sebe.

Pored psihologije, veliki sam zaljubljenik u muziku, sviram brazilske i afričke perkusije, majstor sam i trener karatea, obožavam pse, volim putovanja, istočnjačke kulture i dobre ljude.   

Ako ovo čitate, napravili ste prvi korak da se aktivno uhvatite u koštac sa svojim problemima i ja vam čestitam na hrabrosti.

Stojim vam na raspolaganju !

I am not what happened to me, I am what I choose to become.“ (C.G. Jung)