Emilija Popović

  • Kategorija: Savetnici

 

emilijapopovic Edukantkinja REBT psihoterapije

Zdravo, ja sam Emilija! Osnovne i master studije kliničke psihologije sam završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a aktuelno sam edukantkinja REBT psihoterapije. Tokom studija sticala sam praktična znanja iz domena psihodijagnostike i neuropsihologije u različitim ustanovama u Šapcu i Beogradu.

Svoja prve korake u radu sa studentima stekla sam volontirajući pri savetovalištu Filozofskog fakulteta tokom pandemije, radeći na prevenciji, očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja studenata.

Racionalno-emotivna bihejvioralna terapija je vrsta kognitivno-bihejvioralne terapije i kao većina terapija ovog pravca, usmerena je na klijentove sadašnje tegobe i dogovorene terapijske ciljeve. REBT nam pomaže u promeni duboko ukorenjenih odmažućih uverenja, polazeći od pretpostavke da se upravo naša uverenja nalaze u središtu naših tegoba.

Smatram da je za efikasnu terapiju najznačajnije uspostavljanje, negovanje i jačanje dobrog radnog saveza između terapeuta i klijenta. Izgradnjom takve vrste saradničkog odnosa stvaraju se povoljni uslovi za rad na prevazilaženju emocionalnih i praktičnih tegoba kroz upotrebu različitih tehnika koje ovaj modalitet pruža.

Težim da u svom radu klijentima pružim empatiju i podršku, sa dugoročnim ciljem izgradnje što veće efikasnosti i samostalnosti pri suočavanju sa životnim izazovima.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.