Anđelija Nešić

  • Kategorija: Savetnici

 

andjelijanesic dipl. Psiholog, Psihoterapeut transakcioni analitičar u superviziji i edukant sistemske-porodične psihoterapije

Završila sam Psihologiju na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK) u Beogradu, nakon čega sam upisala master studije iz kliničke psihologije i psihoterapije i aktuelno sam u procesu finaliziranja master rada. Pripravnički staž sam završila u Bolnici za psihijatriju KBC "Dr Dragiša Mišović- Dedinje" gde sam obavljala psihodijagnostiku pacijenata, psihološki intervju, testove inteligencije i različite testove ličnosti kao i tehnike za specifične i složene psihopatološke poremećaje i psihološko savetovanje.Radila sam u domu zdravlja na mestu kliničkog psihologa gde sam se pored psihološkog testiranja i obavljanja različitih psiholoških procena bavila i psihološkim savetovanjem i psihoterapijom adolescenata i odraslih. Član sam Društva psihologa Srbije, pri kojem pružam volonterski psihološku podršku građanima Srbije usled krize izazvane Covid19 virusom. Takođe sam član Internacionalne asocijacije transakcionih analitičara (ITAA).

Tokom studiranja upoznala sam se sa različitim modalitetima psihoterapije i na završnoj godini odlučila da krenem na edukaciju iz Transakcione analize pri ICTA školi iz Beograda. Trenutno sam TA terapeut pod supervizijom. Kako sam odlučila da je psihoterapija nešto čime zaista želim da se bavim, poželela sam detaljnije da upoznam i druge pravce jer smatram da je put psihoterapeuta protkan celoživotnim usavršavanjem. Edukant sam Sistemske porodične terapije pri Asocijaciji sistemskih terapeuta. Pohađala sam osnovni nivo ACT terapije (Terapija prihvatanja i posvećenosti) kao i uvodni modul Konstruktivističke psihoterapije pri Udruženju konstruktivista Srbije.

Interesujem se za projektivne tehnike, tako da sam završila edukaciju iz Roršah test- obuhvatnog sistema Džona Eksnera kao i R-PAS Roršah metoda pri Centru za primenjenu psihologiju, Društva psihologa Srbije.

Od skoro vodim profil na Instagramu pod nazivom @psih.andjelija gde propagiram važnost brige o mentalnom zdravlju kao i razbijanje predrasuda o psihoterapiji.

Svaka psihoterapija je proces i iziskuje dosta vremena posvećenog sebi. Za uspešnost psihoterapije ključan je kontakt između terapeuta i tebe- klijenta. Stoga se u svom radu zalažem za otvorenu komunikaciju između mene kao terapeuta i tebe kao klijenta, jer je i terapijski odnos kao i bilo koji drugi odnos u svakodnevnom životu dvosmerna ulica.

Bez dobro uspostavljenog kontakta i gradjenja odnosa između terapeuta i klijenta nema ni psihoterapije.

Slobodna/an si da biraš ono što je za tebe najdelotvornije. Imaš kapacitet da misliš i promeniš kod sebe ono što želiš. Pobrini se o sebi. Čekam te!

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.