Maja Đurovka

  • Kategorija: Sample Data-Articles

Maja DjurovkaMaja Đurovka, Diplomirani psiholog, geštalt psihoterapeut u edukaciji

 

Nakon završenih osnovnih studija psihologije za svoje dalje školovanje odabrala sam Geštalt studio Beograd, kod Lidije Pecotić. Za Geštalt metodologiju sam se opredelila jer verujem u holistički pristup čoveku i njegovom isceljenju i smatram da do promene može doći ukoliko se bavimo mislima, emocijama i signalima (odnosno simptomima) koje nam šalje telo, uzimajući u obzir i sredinu u kojoj živimo.


Završila sam bazični nivo edukacije za geštalt psihoterapeuta i trenutno pohađam napredni nivo. U svom radu primenjujem tehnike i metode iz geštalt psihoterapijskog modaliteta, tehnike fototerapije koje sam stekla zahvaljujući obuci za primenu koučing alata „Points of you“ (tačke/delovi/elementi tebe) kao i tehnike kognitivno bihejvioralnog koučinga.


Verujem da ljudi poseduju kapacitet i unutrašnju snagu da se suoče sa teškoćama i da reše svoje probleme, ali im je ponekad potrebna pomoć i podrška na tom putu. Pružajući podršku, otvorenost i prihvatanje svega što klijent donosi „ovde i sada“ pomažem pojedincima da jasnije sagledaju situaciju u kojoj se trenutno nalaze i povećaju svesnost o svojim mislima, emocijama i senzacijama.
U terapijskom odnosu koji zajedno kreiramo, klijenti rade na oslobađanju uverenja koja im ne služe, na otkrivanju ponavljajućih obrazaca ponašanja koji ih udaljavaju od autentičnih potreba i punoće življenja, na prorađivanju i integraciji teških i bolnih životnih kriza. Takođe radim sa klijentima na razvijanju samoodgovornosti, samopodrške i rezilijentnosti, koje će im pomoći da se lakše nose sa sadašnjim i budućim životnim izazovima.


Osim psihoterapije interesuje me fotografija, teme o preduzetništvu i spiritualnosti, ljubitelj sam mačaka a slobodno vreme volim da provedem na putovanjima. Zajedno sa partnerom vodim blog i instagram profil „Panonski putnici“ putem kog prenosimo iskustva i savete sa destinacija koje smo posetili.