Marija Dotlić

  • Kategorija: Savetnici

Marija Dotlić Psiholog, psihoterapeut u edukaciji – napredni nivo edukacije iz REBT-a

Osnovne studije psihologije sam završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a od 2020. godine pohađam edukaciju iz racionalno emotivne bihejvioralne terapije. Tokom prakse u Hemijsko – prehrambenoj tehnološkoj školi sam stekla prvo iskustvo u psihološkom savetovanju, koje mi je učvrstilo želju da i ubuduće radim sa mladim ljudima.

Svako od nas kroz sopstvena iskustva formira poseban i drugačiji skup uverenja o sebi, drugim ljudima i životu. Iako često nismo svesni toga, upravo ta uverenja imaju veliki uticaj na pojavu i održavanje naših osećanja i ponašanja u najrazličitijim situacijama. U skladu sa postavkama REBT-a, nastojim da svojim klijentima pružim podršku kako bismo otkrili koje su to misli i verovanja koja ih sputavaju i narušavaju im kvalitet života. Razgovorom u otvorenoj i prihvatajućoj atmosferi kao i primenom raznovrsnih tehnika, zajedno dolazimo do uvida i promene smoosujećujućih uverenja, a sa ciljem rešavanja emocionalnih i praktičnih problema. Dugoročna dobit za klijenta se odnosi i na razvoj veština i kapaciteta za samostalno prevazilaženje budućih poteškoća.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.