Ana Vojinović

  • Kategorija: Savetnici

 

2 ana vojinovic dipl. psiholog, TA psihoterapeut pod supervizijom

U transakcionoj analizi klijenti su aktivni učesnici u procesu psihoterapije i važno mi je da vas na adekvatan način edukujem o osnovnim terminima i temama iz TA, kako biste bolje razumeli i lakše pratili sam tok. Na početku saradnje sklapamo terapijski ugovor sa jasnim ciljem koji želimo da postignemo obavezujući se da radimo na njemu zajedno – što bi podrazumevalo proaktivnost obe strane, kako bismo pratili napredak i zajedno savladavali izazove. U zavisnosti od teme kojom se bavimo, mogući su „domaći zadaci“ koji osiguravaju da se o važnim temama promišlja i van samog sastanka. TA podrazumeva analizu transakcija, odnosno poruka i razmene sa drugima, te često polazimo upravo od analize komunikacionih obrazaca, jer je to dragoceni neposredni uvid u značajne informacije o nama samima. U radu akcenat stavljam na terapijski odnos i proces čiji se tempo prilagođava svakom pojedincu i njegovim aktuelnim potrebama. Smatram da je svaka osoba stručnjak za sebe i da uz određenu pomoć i stručno vođenje može značajno unaprediti svoje potencijale u podržavajućoj atmosferi koju zajedno kreiramo. Akcenat je na osvešćivanju, analizi i promeni naših nefunkcionalnih obrazaca koje uporno ponavljamo kroz život. Cilj je živeti autentičan i ispunjen život, zasnovan na svesnim odlukama, pun bliskosti i spontanosti, kako bismo u potpunosti realizovali svoje potencijale.

Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odeljenju za psihologiju. Član sam Balkanske asocijacije za transakcionu analizu TAUS, Evropske asocijacije za transakcionu analizu EATA i Društva psihologa Srbije. Imam višegodišnje radno iskustvo u psihodijagnostici, karijernom vođenju i savetovanju kao i grupnom i individualnom edukativnom, savetodavnom i psihoterapijskom radu.

Možete da me kontaktirate putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.