Ana Jovanović

  • Kategorija: Savetnici

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Jovanović psiholog, psihoterapeut u edukaciji konstruktivističke psihoterapije

 
Na psihoterapiju i savetovanje gledam kao na zajedničko istraživanje. Cilj nam je da udruženim snagama dođemo do ciljeva koje ste sebi postavili ili da dovedemo u pitanje teorije koje "rukovode" vašim životom. Biram da svaku osobu vidim kao drugačiju, a svaku priču kao jedinstvenu i neponovljivu.

Ponekad pojednostavljujemo sopstvene živote tako što tražimo dijagnozu za određeno ponašanje, epitet za opisivanje određenog problema. Ponekad smo slepi da prepoznamo da je naša životna priča daleko više od jednog epiteta, jedne imenice, jedne dijagnoze. Moja ideja je da zajedno radimo na osnaživanju specifičnih potencijala osobe, na dovođenju u pitanje nekih, možda, preuranjenih zaključaka vaših priča. U svom radu ne želim da namećem sopstvena rešenja, niti da tumačim samostalno "problem" koji klijent donosi na terapiju. Cilj je da udruženim snagama vidimo zašto problem postoji, zašto toliko koči osobu, u kom smeru osoba želi da promeni svoj život na bolje i kako je moguće da to ostvarimo. 
 
Smatram da neizostavno, svakoj osobi u nekom trenutku treba razgovor, prihvatanje, podrška, pomoć u navigaciji kroz životne puteve. Iz tog razloga, veoma volim svoj poziv i dajem sve od sebe da svakoga dana sve više učim i radim na svojim veštinama. 

Više o meni možete pogledati na mom profilu na mreži LinkedIn  https://rs.linkedin.com/in/anamjovanovic