Psihološka podrška studentima iz poplavljenih područja

  • Kategorija: Dešavanja

 

Group Support

„…Desilo se!

… I šta i kako sada nakon poplave?

…Kako da pomognem sebi? Kako da lakše nastavim dalje?„ 

Iskustva pružanja psihološke pomoći evakuisanim ljudima iz poplavljenih područja u prihvatnim centrima, pokrenula su nas da organizujemo promotivnu grupu podrške namenjenu studentima.

Nina Mićović i Božica Vuksanović, diplomirani psiholozi i geštalt psihoterapeuti u edukaciji, vodiće malu grupu podrške (maksimum šest članova).  Grupa podrške sastajaće se tri puta u trajanju od dva sata (sa pauzom od 10 minuta). 

Tokom susreta članovi grupe mogu očekivati grupno razmatranje, praktične vežbe i edukovanje o izvorima podrške,  psihološkim simptomima i emocionalnim reakcijama u datoj situaciji.

Radionice za grupe podrške organizovaće se u prostorijama Inforooma-a (Ul. 1300 kaplara br.2; bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca - Studentski trg br. 5):

Prvi susret 5.6.2014. od 17 do 19h

Drugi susret 12.6.2014. od 17 do 19h

Treći susret 19.6. 2014. Od 17 do 19h.

Zbog ograničenog broja članova prijava je neophodna. Prijave slati na mejl:

  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

“Varamo se kada mislimo da jedino slabost treba podršku. Snaga je treba mnogo više.”

Madam Svečajn

O predavačima:

Božica Vuksanović,  je diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut u edukaciji (škola DrPhd Lidije Pecotić, Geštalt Studio Beograd)

Fakultet je završila na Filozofskom fakultetu u Nišu. U okviru Geštalt Studija Beograd je na završnioj godini edukacije iz geštalt psihoterapije i kao psihoterapeut radi pod supervizijom. Stečena iskustva su u radu sa mentalno nedovoljno razvijenim osobama i porodicama iste, decom iz domova za nezbrinutu decu i omladinu, u pružanju prve psihološke pomoći evakuisanim ljudima iz poplavljenih područja, rad sa adolescentima i decom (rad u osnovnim i srednjim školama) i iskustva stečena u radu kao nastavnik.

 Nina Mićović, je diplomirani psiholog i pri kraju je Master studija iz kliničke psihologije. Završila je uvodni kurs iz konstruktivističke psihoterapije i savetovanja. U okviru Geštalt Studija Beograd je na završnim godinama edukacije iz geštalt psihoterapije i kao psihoterapeut radi pod supervizijom.

Bavi se psihološkom procenom, savetovanjem, individualnom i grupnom psihoterapijom.  Iskustvo u radu sa korisnicima psihijatrijskih usluga, sa mladima koji žele da poboljšaju kvalitet života, u pružanju prve psihološke pomoći evakuisanim ljudima iz poplavljenih područja,  Ima iskustvo u držanju nastave i organizovanja i držanja treninga mekih veština (Asertivni trening, Timski rad, Stres Menadžement).

 484238 474306315928595 1494267540 n