Vikend na Filozofskom - Vidimo se na seansi

  • Kategorija: Dešavanja

U subotu i nedelju, 10. i 11. maja od 12 do 20h, predstaviće vam se profesori, istraživači i studenti Filozofskog fakulteta. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli. Naš tim je saradnik na ovom projektu, i za vas ćemo održati jednu specifičnu vrstu predavanja. Naši savetnici će vam prikazati kako to izgleda biti na seansi. Dođite da se upoznate sa različitim psihoterapijskim modalitetima, i načinima rešavanja problema. 

Naša prostorija je 301, na trećem spratu.

╰☆╮PSIHODRAMA ╰☆╮

Subota i nedelja, 10. i 11. maj, od 14 do 15:30. 

Psihodrama je egzistencijalistička i humanistička psihoterapija koja čoveka shvata kao celovito biće i fokusira se na razvoj njegovih potencijala. Psihodrama je akcioni grupni metod u kojem se kroz niz tehnika (zamenu uloga, dubliranje, ogledanje, itd.) osoba podstiče da na psihodramskoj sceni upozna različite delove sebe, sagleda svoje emocije, misli i postupke, susretne se sa svojim željama, fantazijama, snovima, kao i važnim osobama, razreši sopstvene unutrašnje konflikte i dovrši nedovršene razgovore i poslove. Pomoću različitih psihodramskih tehnika i uz podršku terapeutkinja i ostalih članova grupe, različiti aspekti unutrašnjeg sveta i spoljašnje realnosti postavljaju se, odigravaju iistražuju na sceni i na taj način se kod članova grupe postepeno oslobađaju spontanost i kreativnost i unapređuje mentalno zdravlje.

Predavači:

Maja Milićmaster kliničke psihologije i psihoterapeutkinja psihodramskog modaliteta u edukaciji (u organizaciji - Regionalne asocijacije za integrativnu primenu psihodrame i psihoterapije, Srpske Psihodramske Asocijacije i Oxford School Of Psychodrama & Integrative Psychotherapy).

Master studije kliničke psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu sa temom „Anoreksija i ženska seksualnost“. Bavi se psihološkom procenom, savetovanjem, individualnom i grupnom psihoterapijom. Iskustvo u radu sa decom ulice, osobama i porodicama osoba obolelih od malignih bolesti, korisnicima/cama i bivšim korisnicima/cama psihijatrijskih usluga, feminističkim aktiviskinjama, kao i sa osobama koje žele da poboljšaju kvalitet svog života. Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

10306913 10202422940269202 481789244 n

Jelena Vidić, diplomirana psihološkinja i psihodramska psihoterapeutkinja u superviziji, studentkinja doktorskih studija kliničke psihologije. Jednogodišnji klinički staž obavila na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Višegodišnje iskustvo u radu sa mladima, pripadnicima/cama manjinskih i marginalizovanih grupa, korisnicima/cama i bivšim korisnicima/cama psihijatrijskih usluga, obolelima od malignih bolesti, kao i sa osobama koje žele da unaprede kvalitet svog života. Bavi se psihološkom procenom, savetovanjem, individualnom i grupnom psihoterapijom. Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

10311961 10202434644681805 672160798 n

 Uroš Antić, rođen 1979. godine u Beogradu. Diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Trener  participativnog pozorišta (forum teatra, teatra improvizacije). Od 2008. godine u edukaciji za psihodramskog psihoterapeuta. Realnost istražuje ne samo kroz igru i rad na sceni, već i kroz pisanje priča, pesama i knjiga. E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Telefon: +381642139901 Blog:  http://ovojesparta.blogspot.com/

10345106 10202423076632611 195662522 n 

╰☆╮GEŠTALT TERAPIJA ╰☆╮

Nedelja, 11.maj, od 12:15 do 13:45.

Geštalt pristup osobi je holističan. Ljude ne možemo razumeti ako se izoluju iz njihovih okruženja ili ako se odvoji psiha od tela. Iz Geštalt perspektive, svi navedeni aspekti naše egzistencije su međusobno povezani u celinu. Odnos između Geštalt psihoterapeuta i klijenta temelji se na autentičnosti, uzajamnosti i konfirmaciji. Kroz dijalog i primenu različitih kreativnih tehnika zajedno ćemo istražiti nove mogućnosti i načine reagovanja koje će vam pomoći da budete zadovoljniji svojim životom. Ciljevi Geštalt terapije su zrelost, rast, autonomnost, autentičnost i odgovornost, tako što osoba u terapijskom procesu postaje svesna i bira sopstvenu egzistenciju na smislen način.

Predavači:

Nina Mićović, je diplomirani psiholog i pri kraju je Master studija iz kliničke psihologije. Završila je uvodni kurs iz konstruktivističke psihoterapije i savetovanja. U okviru Geštalt Studija Beograd je na završnim godinama edukacije iz geštalt psihoterapije i kao psihoterapeut radi pod supervizijom.

Od maja 2012. godine volontira na poslovima kliničkog psihologa na Klinici za psihijatrijske bolesti “DrLazaLazarević”, a od oktobra 2013. godine je demonstrator iz predmeta Psihologija na Fakultetu bezbednosti. Ima iskustvo organizovanja i držanja treninga mekih veština(Asertivni trening, Timski rad, Stres Menadžement) u Creative Office-u: centru poslovnih veština.

1479342 624139050983323 195113016 n

Božica Vuksanović, je diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut u edukaciji (škola DrPhd LidijePecotić, Geštalt studio Beograd).

Fakutet je završila na Filozofskom fakultetu u Nišu. U okviru Geštalt Studija Beograd je na završnioj godini edukacije iz geštalt psihoterapije i kao psihoterapeut radi pod supervizijom. Stečena iskustva su u radu sa mentalno nedovoljno razvijenim osobama i porodicama iste, decom iz domova za nezbrinutu decu i omladinu, rad sa adolescentima i decom (rad u osnovnim i srednjim školama) i iskustva stečena u radu kao nastavnik.

1074897 10200870959390349 8400495 o

 

╰☆╮TELESNA PSIHOTERAPIJA ╰☆╮

Nedelja, 11. maj, od 18 do 19:30.

Telesna psihoterapija je integrativni tip psihoterapije koji pristupa čoveku holistiški, uzimajući u obzir i psihu i telo. Dakle, klijenti postaju svesniji telesnih senzacija, načina na koji dišu, na koji se kreću ili govore i gde imaju doživljaj emocija u telu. Uče na kojim mestima u telu je emocija “zarobljena” i na koji način ta blokada izaziva problem zbog koga su potražili pomoć. Telesna psihoterapija pokazuje ljudima put do svoje suštine. Na jedinstven način, omogućava im da zarone duboko u sebe, da postignu sklad sa sobom i da krenu put psihičkog rasta i razvoja. Telo je nepogrešivi vodič u unutrašnji svet čoveka, i zato je potrebno slušati ga, verovati mu i pratiti ga.

Predavači:

Slađana Đorđević, master kliničke psihologije i telesni psihoterapeut, član Evropske Asocijacije za Telesnu Psihoterapiju i predsednica Udruženja telesnih psihoterapeuta Srbije. Nosilac je Nacionalnog i Evropskog sertifikata za psihoterapiju. Ima višegodišnje iskustvo u individualnom i grupnom radu sa klijentima, voditelj je autorizovanih i akreditovanih programa Ministarstva zdravlja. Autor je nekoliko članaka i stručnih radova:’’Pristup radu sa traumama u TePsintezi’’, ’’Telesni simptom- etiologija i interpretacija’, ’’Psihoterapijski pristupi u tretmanu psihosomatskih bolesnika’’.

predavac1

Vanja Žikić, studentkinja završne godine osnovnih studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, klinički smer. Na trećoj je godini edukacije za telesnog psihoterapeuta u školi Tepsinteza. Volontira u Udruženju korisnika psihijatrijskih usluga Duša. 

1480706 624139417649953 32587456 n

 

╰☆╮ TRANSAKCIONA ANALIZA ╰☆╮

 Subota, 10.maj, od 16 do 17:30.

Transakciona analiza je teorija ličnosti i odnosa medju ljudima. Naziv transakciona analiza zapravo znači analiza komunikacije.Pripada humanističkim pravcima jer naglašava vrednost čoveka ako bića, usmerenost ka rastu i razvoju, pravo svakoga od nas da misli svojom glavom. Istovremeno je i sistemska teorije jer  obraća pažnju uticaj porodice i društva u celini. U odnosu na ono što nas okružuje mi biramo svoje ponašanje, a samim tim i svoju ‚‚sudbinu‚‚. Možemo da živimo život kao pobednici, gubitnici ili da se držimo zlatne sredine. U psihoterapiji, obrazovanju i menadžmentu praktičari transakcione analize koriste jednostavne koncepte i metode ove teorije kako bi pomogli ljudima da budu pobednici – da misle svojom glavom, odustanu od psiholoških igara i uživaju u životu.

U subotu, od 16h do 17:30 imaćete priliku da vidite kako izgleda jedna seansa: videćete kako u atmosferi uzajamnog poštovanja, slušanja i razumevanja klijent i terapeut zajedno rade na rešavanju problema. Videćete kako se problem može nacrtati i kako jezik psihologije i psihoterapije može da bude jednostavan i zabavan.

 Predavač:

Ružica Madžarević, je završila master studije kliničke psihologije na Filozofskom Fakultetu u Beogradu. Tokom studija počinje da se bavi pružnjem psihološke pomoći i podrške kroz različite projekte, kao i da te veštine usavršava kroz različite edukacije. Više o njenom obrazovanju i iskustvu možete naći na LinkedInprofilu.Trenutno se bavi osmišljavanjem i izvodjenjem programa koji imaju za cilj da pruže mogućnosti ljudima da saznaju nove načine i razviju veštine koje su im potrebne da odgovore na životne izazove i budu srećni. O svom savetodavnom/terapijskom pristupu kaže:

‘’Verujem da svaka osoba ima sposobnost da donosi zdrave i važne odluke u svom životu; kao i da odluke koje nisu funkcionalne menjaPonekad nam je potrebna pomoć sa strane da bismo postali svesni problema, doneli odluku učinili sopstveni život lepšim zdravim. Tu sam za vas ako vam je potrebna podrška da nađete rešenje za naizgled nerešiv problem u životu (u partnerskim odnosima, na poslu, sa fizičkim i mentalnim zdravljem). Pomoću koncepta transakcione analize omogući ću vam da naučite nove veštine i donesete nove odluke’’.

 

ruzica madzarevic

╰☆╮KONSTRUKTIVIZAM ╰☆╮

Nedelja, 11.maj, od 16 do 17:30.

U konstruktivističkoj psihoterapiji, svaka osoba se posmatra kao naučnik, aktivan i zainteresovan da svoje teorije o životu što više usavrši ne bi li događajima koje proživljava našao značenje i mesto u celokupnoj, ličnoj, životnoj priči. Međutim, problemi nastaju jer svaka lična teorija ima ograničenja, te je neminovno da naiđemo na periode kada se slika o svetu koju smo imali urušava, i tad se javlja patnja, bespomoćnost, bes, i drugi simptomi poremećaja koje prepoznajemo po tome što nam izazivaju bol i na prvi pogled nemaju smisla. Uloga terapeuta u procesu promene je da klijenta osnaži za ponovno ulaženje u proces saznavanja i učenja, da bude mentor u dizajniranju i izvođenju eksperimenata koji će imati za cilj revidiranje hipoteza koje je klijent imao o svetu, a sve sa ciljem da mu omogući da svom životu vrati smisao i svrhu, i osmisli nove, korisnije poglede na svet i oblike ponašanja.

Ivan Đorđević, master kliničke psihologije i terapeut na završnoj godini edukacije iz konstruktivističke psihoterapije. Radio 3 godine kao demonstrator na predmetu Psihologija ličnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.  Nakon završenih master studija psihologije, gde je diplomirao sa radom na temu “Konstruktivističko shvatanje nesvesnog u psihologiji ličnih konstrukata “, trenutno je na kliničkom stažu na Odeljenju za sudsku psihijatriju Kliničkog centra u Beogradu. Posebno zainteresovan za integrativan pristup u psihoterapiji, sa nijansom uključivanja diskurs analize u konkretan terapijski rad.

Fejs profilna

╰☆╮ PSIHODRAMSKA PSIHOTERAPIJA ╰☆╮

Subota, 10. maj od 12:15 do 13:45

 

Psihološki atelje je centar za psihoterapiju, savetovanje i edukaciju. Formirale su ga tri prijateljice i terapeutkinje koje kao psiholog, socijalni radnik i defektolog, svaka iz svoje perspektive, doprinose razvoju programa u centru. Pratite rad Ateljea na FB stanici: www.facebook.com/psiholoskiatelje  ili pišite na:    Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Danka Armacki, diplomirani defektolog, reedukator psihomotorike i psihodramski psihoterapeut, Iskustvo stice u radu sa decom, adolescentima, odraslima i marginalizovanim grupama. Trenutno radi u psihološkom ateljeu i psihijatrijskoj ordinaciji. Poseduje evropski i nacionalni sertifikat za psihoterapiju.

Gordana Marčetić Radunović, master socijalnog rada i psihoterapeutkinja u edukaciji psihodramskog modaliteta. Bavi se psihoterapijom nešto manje od tri godine, a od 2013. u okviru Centra za psihoterapiju, savetovanje i edukaciju "Psihološki atelje".Od 2002. godine volontira i radi u sistemu socijalne zaštite (vladinom i nevladinom sektoru). Interesovanja: psihoterapija, grupni socijalni rad, grupe podrške i grupe samopomoći, primenjeno pozorište, tehnike podrške pomagačima, rad na životnoj priči sa decom bez roditeljskog staranja. 

 

Irena Korićanac, psiholog i psihoterapeutkinja, poseduje nacionalni i evropski sertifikat za psihoterapiju. Radi sa grupama i pojedincima od 2010 godine, sa posebnim fokusom na životne krize, traume, depresiju i gubitke bliskih osoba. Trenutno radi master na temu gubitka usled smrti bliske osobe. Od 2005. godine angažovana je u civilnom sektoru gde je radila sa veliki brojem ljudi iz marginalizovanih grupa poput žrtava nasilja, trgovine ljudima, samohranim roditeljima, LGBT populacijom itd.

 

Zajednicka za sajt novo crno belo

 

Vidimo se 10. i 11. maja na Filozofskom fakultetu, sala 301!  

 Vaš tim Pričajmo o tome