Radionica iz telesne psihoterapije "Psiha i telo"

  • Kategorija: Dešavanja

Život je mnogo više od reči. Mi pričamo o tome. Ali i više od toga – mi nastojimo da život i dušu dodirnemo, shvatimo, proživimo, oslobodimo!

Pričajmo o tome, TePsyntesis i Kancelarija za mlade Vam ovog proleća poklanjaju promotivnu iskustvenu radionicu telesne psihoterapije Psiha i telo.Telesna psihoterapija je integrativni tip psihoterapije koji pristupa čoveku holistiški uzimajući u obzir i psihu i telo. Ona pomaže ljudima da osveste zašto se ponašaju na određen način, koje emocije su u korenu tog ponašanja i gde su te emocije smeštene u našem telu. Dakle, klijenti postaju svesniji telesnih senzacija, načina na koji dišu, na koji se kreću ili govore i gde imaju doživljaj emocija u telu. Uče na kojim mestima u telu je emocija “zarobljena” i na koji način ta blokada izaziva problem zbog koga su potražili pomoć. Dakle, jedan od zadataka telesne psihoterapije je da pomogne čoveku da dođe do svojih suštinskih osećanja i da nauči da ih artikuliše i na verbalnom i na telesnom nivou. Jedan od glavnih fokusa u telesnoj psihoterapiji je psihosomatska integracija individue, a to podrazumeva da se prilikom psihoterapeutskog rada sa osobom razmatraju i um i telo u celini, a u nekim slučajevima i duh.

najava za radionicu 1

Polaznici ove radionice će:

-saznati osnove telesne psihoterapije i njene uloge u ličnom rastu i razvoju;

-saznati i osvestiti povezanost između telesnih i psiholoških procesa;

-osvestiti uticaj emocija na svoje psihičko i telesno zdravlje;

-povezati se sa svojim unutrašnjim telesnim senzacijama i otkriti njihovu ulogu u doživljaju sopstvene celovitosti.

Radionica traje 2,5 sata sa pauzom od 20 minuta. U okviru same radionice polaznici mogu da očekuju grupni rad, teorijska razmatranja i upoznavanje sa konceptima i tehnikama telesne psihoterapije, diskusiju, praktične vežbe i međusobnu razmenu iskustava. Autori i voditelji radionice su Slađana Dorđević, master kliničke psihologije i telesni psihoterapeut; Nikola Đorđević, psiholog i telesni psihoterapeut i Vanja Žikić, apsolvent kliničke psihologije i edukant telesne psihoterapije.

Vreme i mesto održavanja radionice:

Radionica se održava 13.04.2014. , u terminu od 11 do 14hu Info room-u (ul. 1300 kaplara br.2; bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca - Studentski trg br. 5). Zbog ograničenog broja mesta prijava je neophodna.

Ko može da se prijavi i kako?

Mogu da se prijave svi zainteresovani studenti, tako što će poslati kratku biografiju sa obaveznim kontakt podacima i kratko motivaciono pismo u kome će objasniti zašto žele da učestvuju na radionici. Prijava se šalje na e-mail adresu   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , najkasnije do 10.04.2014.

Na osnovu poslatih dokumenata biće odabrano 20 polaznika, a svi prijavljeni kandidati biće u najkraćem roku obavešteni o prijemu i ishodu prijave.

 

O predavačima

 

predavac1

Slađana Đorđević, master kliničke psihologije i telesni psihoterapeut, član Evropske i Srpske Asocijacije za Telesnu Psihoterapiju, nosilac Nacionalnog i Evropskog sertifikata za psihoterapiju. Višegodišnje iskustvo u individualnom i grupnom radu sa klijentima, voditelj autorizovanih i akreditovanih programa Ministarstva zdravlja. Autor članaka i stručnih radova:’’Pristup radu sa traumama u TePsintezi’’, ’’Telesni simptom- etiologija i interpretacija’, ’’Psihoterapijski pristupi u tretmanu psihosomatskih bolesnika’’

 

 

predavac 2


Nikola Đorđević, psiholog i telesni psihoterapeut, sa iskustvom u radu sa decom, mladima i odraslima. Trenutno zaposlen pri Savetovalištu za mlade u Pirotu.
Živo zainteresovan za meditaciju, transformaciju, transcedenciju... Mrzi formalnosti, sertifikate, kratke biografije i sl. 

 

 

 

 

vanja

 

Vanja Žikić, student završne godine osnovnih studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, klinički smer, na trećoj godini edukacije za telesnog psihoterapeuta.