Igor Popović

  • Kategorija: Savetnici

Igor Popovic

Igor Popovicdipl. psiholog na master studijama iz klinicke psihologije, gestalt terapeut pod supervizijom, edukant iz telesne psihoterapije

Igor je diplomirani psiholog i trenutno je na master studijama iz klinicke psihologije. Prosao je edukativni trening iz gestalt terapije i kliring savetovanja, i poseduje nacionalni i evropski sertifikat iz psiholoskog savetovanja. Trenutno je na edukativnom-treningu iz telesne psihoterapije. Ima visegodisnje isksutvo u privatnoj praksi. Pored maternjeg srpskog, perfektno prica i engleski jezik, bio je u vise od 50 zemalja sveta, i ima iskustvo i u radu sa drugim kulturama.

Primarno radi u okviru savremenog gestalt terapijskog referetnog okvira zato sto veruje da su klijentova samo-odgovornost, rad na svesnosti, u “ovde i sada”, kao i relacionost u terapijskom odnosu, primarni koncepti oko kojih se psihoterapija odvija, ali po potrebi koristi i tehnike iz drugih modaliteta. 

U profesionalnom radu posebno je zainteresovan za dubinski rekonstruktivni rad na strukturi licnosti, rad sa adolescentima i mladima, kao i telesnim psiholoskim procesima, ali i naravno i svim ostalim tezim ili laksim problemima sa kojima klijenti dolaze. Sebe bi okarakterisao kao liberalnu, ali pragmaticnu, kao i racionalnu, ali i mastovitu i empaticnu osobu. ENTJ je po Jungovoj M-B tipologiji. Pored psihologije i mentalnog zdravlja, njegova ostala interesovanja ukljucuju psiholosku astrologiju, filozofiju, globalna desavanja, integralne i holisticke discipline, muziku, film, pozoriste, zdravu ishranu, boravak u prirodni i putovanja.